Visgilde Rijsemus

Kamperfoelielaan 55
6713 ED Ede
0318 61 13 13

Tong is vis van de maand december

De feestmaand is begonnen! Heeft u al eens griet geprobeerd? Hiermee zult u zeker de show stelen tijdens het feestdiner. Griet is een magere platvis en behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Grietfilet kunt u bereiden op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Ideaal dus voor deze maand.

Het visvlees van de griet lijkt zeer sterk op dit van tarbot. In tegenstelling tot tarbot heeft griet (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur, heeft een gladde huid en geen beenknobbels. De meeste griet wordt aangevoerd in de wintermaanden. Grietfilet kunt u op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Griet kunt u bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues. Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert m.a.w. altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets. Uw Visgilde specialist kan u er meer over vertellen. Handig om te weten wanneer u de griet als specialiteit op tafel wilt zetten tijdens de feestdagen!

Visgilde Rijsemus

Kamperfoelielaan 55
6713 ED Ede
0318 61 13 13

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 09:00 - 17:30
zondag Gesloten